16Bits ADC 8CH Синхронизација AD7606 Стекнување на ПОДАТОЦИ Модул 200Ksps

16Bits ADC 8CH Синхронизација AD7606 Стекнување на ПОДАТОЦИ Модул 200Ksps

DEN 808.80

Тековен

[Препорачува поврзување со надворешни pin го прекинете способност]
КС
VIO
DB0-DB15 -> 8080 податоци автобус (16)
FRST може да потрае
[SPI интерфејс режим жици дијаграм
MCU страна AD7606 модул
GND
+5 V
БЕС
OS2
OS1
OS0
CVA
CVB
RD / SCLK
ПРВ
Зафатен -> GPIO текст, AD606 се конвертира инструкции.Совет : за Да се олесни вашиот избор , PCB одбор analog input пред -ред pin (2x8/2.54 mm теренот ) стандардна не заварување .
000 значи дека нема oversampling, максималната земање мостри стапка на 200ksps. Опсег и над-земање на мостри параметри се контролирани преку надворешен IO.3 V, исто така може да се 5 V.
Ниво на комуникација интерфејс помеѓу AD7606 и SCM контролирани од страна на VIO pin.
БЕС : Изберете опсег од 0 значи плус или минус 5 V, 1 означува негативни 10 V.
Два сигнали може да залитат кратко време, во принцип, може да се CVA, CVB паралелно заедно.
[Module Pin За Опис]
OS2 OS1 OS2 : комбинација на државата избор oversampling режим.
1, користејќи висока прецизност 16-битни ADC чип AD7606
2,8 аналогни влезови. Ние AD7606 модул фабрика стандардно е 8080 паралелен интерфејс. Овој режим не може да се поврзе зафатен порта кабел.c
Во тајмер прекин на услуга рутинска имплементација :
Тајмерот за да го прекинува ISR :
{
Прекин на влез;
8 чита примероци резултати се чуваат во RAM меморија канал; > прочитај е последниот албум на колекција за континуирано стекнување, тоа не е поврзана со
Стартот ADC закупување; (флип CVA и CVB)
Прекин на враќање;
}
Тајмерот фреквенција е на ADC земање на фреквенција.c датотека
Конфигурирајте CVA CVB pin PWM излез режим, земање мостри период е поставено до саканата фреквенција; -> По MCU ќе произведува многу стабилна АД конверзија циклус сигнал
Зафатен порта линија е поставена за да го прекинете паѓа на работ активирањето на владата;
Надворешен прекинувач ISR
{
Прекин на влез;
8 чита примероци резултати на канал чуваат во RAM меморија;
Прекин на враќање;
}
[1 и 2, разликите во имплементација на софтвер-темпиран стекнување]
(1) Опција 1 може да биде помалку зафатен линии, но другите главни прекин на услуга рутински или привремено затворање на глобалната го прекинува кога ADC конверзија циклус може да предизвика.


Останатите карактеристики

Бренд Име:
BINFUL
Компатибилен Марка/Модел:
Никој

Слични понуди